Forebyg stråleplet

 

Stråleplet begynder som små olivengrønne pletter på bladene, der senere bliver stråleformede, gule og sorte. Senere falder bladene af. Hvis bladene lov til at ligge på jorden, kan de inficere planterne igen til næste år.

 

Sygdommen angriber især rosenbladene, når de er fugtige efter regn eller vanding. Især hvis temperaturen er høj, så sygdommen hurtigt kan opformere sig. Derfor er den vigtigste forebyggelse, at plante roserne et sted, hvor der er tilstrækkeligt med lys og luft, så rosenbladene hurtigt kan tørre.

God afstand mellem roserne, så der er luft hele vejen omkring busken, er ligeledes en god ide. Planter du roser i drivhuset, får du aldrig stråleplet i dem.

Sørg også for at roserne får tilstrækkeligt, men ikke for meget gødning ad flere omgange i løbet af sommeren. Og endelig skal roserne holdes velforsynede med vand fra forår til efterår.

Er det et tilbagevendende problem med stråleplet i den samme rose, er det værd at overveje om den skal kasseres. Der er stor forskel på, hvor modtagelige de forskellige rosensorter er overfor sygdommen. Derfor hjælper det at plante nye og sunde rosensorter – spørg på planteskolen, hvilke vi anbefaler.

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld

Læs mere om